Ana Sayfa İstatistik Taşkömürü satılabilir üretimi bir önceki aya göre Nisan 2020’de %86,9 azaldı

Taşkömürü satılabilir üretimi bir önceki aya göre Nisan 2020’de %86,9 azaldı

494
0

Katı Yakıtlar, Nisan 2020

Linyit(1) satılabilir üretimi bir önceki aya göre %18,7, Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %15,5  ve bir önceki yılın aynı ayına göre %35,6 azaldı.

Taşkömürü üretimi Nisan ayında 13 bin 282 ton olarak gerçekleşti

Taşkömürü satılabilir üretimi bir önceki aya göre %86,9, Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %19,8 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %86,8 azaldı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi bir önceki aya göre %8,6, Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %7,1 azaldı.

Taşkömürü koku ithalatı bir önceki aya göre %113,7 arttı

Taşkömürü koku ithalatı bir önceki aya göre %113,7, Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %116,5 arttı.

Taşkömürü ithalatı Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,9, önceki yılın aynı ayına göre %5,5 artarken, bir önceki aya göre ise %32,2 azaldı.

Ocak-Nisan döneminde üretimin teslimatları karşılama oranı en yüksek linyitte gerçekleşti

Üretimin teslimatları karşılama oranı(2) Ocak-Nisan döneminde %106,5 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda %87,7 iken taşkömüründe %2,8 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Nisan ayında taşkömürü teslimatının %47,9’u termik santrallere, %24,1’i kok tesislerine, %12,6’sı demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının %85,8’i termik santrallere ve %10,4’ü demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokununda ise en fazla teslimat %97,6 ile demir-çelik sanayine yapıldı.

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 24 Temmuz 2020’dir.
                                                                                                                                                                            

AÇIKLAMALAR

(1) Linyit kömürü miktarına asfaltit kömürü de dahil edilmiştir.
(2) Bir katı yakıtın teslimatının, satılabilir üretimle karşılanabilen kısmının oranını göstermektedir.
Üretimin teslimatları karşılama oranı = (satılabilir üretim miktarı / teslimat miktarı)*100


Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜcretsiz izin desteği başvurusunda personelin IBAN numarasını girmek zorunda mıyız?
Sonraki İçerikKamu özel iş birliğine şeffaf bir alternatif: Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz