Ana Sayfa Çalışma Hayatı Toplu olarak işçi çıkartımı yapılacağı zaman hangi kurumlara bildirim yapmalıyız?

Toplu olarak işçi çıkartımı yapılacağı zaman hangi kurumlara bildirim yapmalıyız?

Toplu olarak işçi çıkartımı yapılacağı zaman hangi kurumlara bildirim yapılır?

580
0

Nisan, mayıs ve haziran aylarında 4 sigortalı çalışanı olan şirket 22.06.2020 tarihinde tasfiyeye giriş kararı almıştır. Çalışanlardan 1 tanesi ücretsiz izinden diğeri kişi K.Ç.Ö faydalanıyor. Diğer 2 kişi çalışmaya devam etmektedir. Haziran sonu itibari ile bu 4 kişiye firmayı tasfiye girdiğini ve işten çıkaracağımızı bildirdik. 22.06.2020 tarihi itibariyle kısa çalışma ödeneği son bulan personeli temmuz ayının 17.07.2020 tarihinde son bulacak ücretsiz izin parası alan ve diğer personelleri işten çıkarabilir miyiz?

Bir şirketin tasfiyesi sebebiyle işyerinin kapatılması durumunda, işçilerin toplu olarak işten çıkarılması söz konusu olacağından 4857 sayılı İş Kanunu’nun (“Kanun”) 29. maddesi uyarınca Şirketiniz tarafından bir dilekçe ile

1) İlgili SGK Bölge Müdürlüğüne ve

2) Türkiye İş Kurumuna işçilerinin sözleşmelerinin neden feshedildiğini en az 30 gün önceden bildirilmesi ve durumun aynı süre içinde işyerinde ilan edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca dilekçede iş sözleşmesi feshedilen bütün işçilerin isimlerine yer verilmesi gerekmektedir. Kanun gereği, 30 günlük bildirim süresine riayet etmeniz önem arz etmektedir.

18 kod işin sonlanması ile bildirebilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşten Çıkartma Yasağı 1 ay daha uzatıldı!

Kısa Çalışma ödeneğinden mevcutta yararlananlar için 1 ay daha uzatılıyor. İşten çıkartma yasağı 1…

Deneme süreli işe aldığımız personeli işten çıkartmanın yasak olduğu günlerde işten çıkartabilir miyiz?

Önceki İçerikYetkilendirilmiş yükümlü sertifikası başvurularında kolaylık sağlanacak
Sonraki İçerikGTS’ye göre ihracat Haziran 2020’de bir önceki aya göre %35,13 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz