Ana Sayfa Muhasebe Ticari aracımıza yaptığımız giderleri aracın maliyetine kayıt edebilir miyiz? Aracı satmamız durumunda...

Ticari aracımıza yaptığımız giderleri aracın maliyetine kayıt edebilir miyiz? Aracı satmamız durumunda KDV oranı ne olacaktır?

1740
0
Ticari aracımıza yaptığımız giderleri aracın maliyetine kayıt edebilir miyiz? Aracı satmamız durumunda KDV oranı ne olacaktır?

Üzerimize kayıtlı ticari araçlarda yapılan masraflardan dolayı 10.000 TL +%18 KDV firmamıza fatura kesilmiştir. Biz bu faturayı araç maliyetine attığımızda KDV’sini indirip ticari aracı sattığımızda yasa gereği yüzde 1 ile kesmemiz gerekiyor.
Bu yaptığımız işlemde bir sorun var mıdır?

Araç için yapılan giderler aracın maliyetine eklenmez tamir bakım gideri olarak giderleşir.
Ödenen KDV indirilir. Ticari araç satışı için araç % kaç KDV ile alınmış ise aynı oranda KDV uygulanarak satış yapılır.
Ancak 30.06.2019 Tarihine kadar KDV % 1 olarak uygulanır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Amortisman hesabında satın aldığımız arsa üzerine inşa ettiğimiz binanın maliyetine arsa bedeli eklenebilir mi?

Faturası sonradan gelen asansör bina maliyetine mi eklenir?

Ürünlerin depoya girişine kadar yapılan harcamalar maliyete mi dahil edilir?

 

Önceki İçerikBilirkişilik Temel Eğitim Başvuruları – Temmuz 2019
Sonraki İçerikİmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı – Haziran 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz