Ana Sayfa Mevzuat Tasfiyeye giren şirketler geçici vergi bildiriminde bulunur mu?

Tasfiyeye giren şirketler geçici vergi bildiriminde bulunur mu?

589
0

Anonim şirketi 3 yıl önce tasfiye girişinde bulunduk ve hala tasfiye sonu alınmadı.

Tasfiye girdiği tarihi itibariyle KDV ve ba -bs verdik. Muhtasar, geçici ve kurumlar beyannamesi vermedik. Doğru mu yaptık acaba?

Tasfiye sürecinde sadece geçici vergi beyannamesi verilmez. Diğer beyanname ve bildirimler süresinde verilmesi gerekir. Verilmeyen beyanname ve bildirimler Pişmanlık hükümlerine göre verebilirsiniz.

Savunma sanayi şirketi kurmak istiyoruz. Bununla ilgili şirket kuruluşu hakkında bilgi edinmek istiyorum?

Sermaye şirketi kuruluşlarının ne ve nasıl olduğu malumunuz olduğu üzere Ticaret Kanunu ve ikincil mevzuatta açıklanmıştır.

Bu kapsamda ilgili T.Sicili müdürlükleri de gerek bilgilendirmek gerek ise belge örneklerine kendi web sayfalarında yer vermiş oldukları görülmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSanayi Kapasite Raporlarının Geçerlilik Süresi 1 Temmuz’a uzatıldı
Sonraki İçerikKoronavirüs ile mücadelede meslek liseleri UVC hava sterilizasyon cihazı üretti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz