Ana Sayfa Vergi Tarhiyat öncesi uzlaşmaya çağırılan bir mükellef uzlaşma sağlarsa indirim ne olur?

    Tarhiyat öncesi uzlaşmaya çağırılan bir mükellef uzlaşma sağlarsa indirim ne olur?

    Tarhiyat öncesi uzlaşma talebinde bulunmayan mükellef, şartları taşıyorsa tarhiyat sonrası uzlaşma talebinde bulunabilir.

    91
    0

    Tarhiyat öncesi uzlaşmaya çağırılan bir mükellef uzlaşma sağlarsa İndirim ne olur? Uzlaşmayıp reddetmei durumunda nasıl bir durum ile karşılaşır?

    Uzlaşamalarda belli bir indirim oranı olmaz.

    Komisyonun mükellef ile anlaştığı şekilde indirim olur.

    Uzlaşma red edilir ise mükellef dava açma açabilir veya öder.


    BENZER İÇERİK

    İnceleme esnasında tarhiyat öncesi uzlaşma talebinde bulunan veya tarhiyat öncesi uzlaşma talebinde hiç bulunmayan bir mükellef tarhiyat sonrası uzlaşmadan yararlanabilir mi?

    Tarhiyat öncesi uzlaşma talebinde bulunmayan mükellef, şartları taşıyorsa tarhiyat sonrası uzlaşma talebinde bulunabilir.

    Tarhiyat öncesi uzlaşma talep eden mükellefin, uzlaşma görüşmesinden önce bu talebinden vazgeçtiğini yazılı olarak bildirmesi durumunda, şartları taşıyorsa tarhiyat sonrası uzlaşma hakkı vardır.

    Tarhiyat öncesi uzlaşma talep eden ancak kendisiyle uzlaşma temin edilemeyen veya uzlaşmaya varılamayan mükellef daha sonra tarhiyat sonrası uzlaşma talep edebilir mi?

    Hayır edemez, mevzuat gereği mükellef bu iki hakkın ancak birinden yararlanabilir.

    Diğer detaylar için TIKLAYINIZ…


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKapanan şubede kullanılan kağıt ortamındaki fatura ve gider pusulası gibi yasal belgeler iptal ettirilmeli midir?
    Sonraki İçerikGerçek kişilerin borsada elde ettikleri kazançlar vergiye tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz