Ana Sayfa SGK Süresinden sonra beyan ettiğimiz SGK bildirgemize ait İPC ve prim borçlarını ödememiz...

    Süresinden sonra beyan ettiğimiz SGK bildirgemize ait İPC ve prim borçlarını ödememiz halinde SGK teşviklerinden faydalanabilir miyiz?

    493
    0
    1 yıl önce işe başlayan personelin 6111 sayılı teşvikli olduğu durumu sistemlere daha yeni yansımıştır. Önceki sorgulamalarda ve 7252 sorgulamasında çıkmamıştı. Tekrar geriye dönük sorguladığımda teşvik çıktı ve kayıt yapıldı. Ancak “Eğitim belgesi onaylanmadığı” mesajı ile Muhtasar SGK beyanı sırasında hata çıkmıştır. “Mühendis diplomasını” Eğitim belgesi olarak SGK’ya dilekçe ile mi verilmesi gerekmektedir?

    Geriye dönük teşviklerden faydalanarak 2018/17 sayılı genelgedeki usul ve esaslar dikkate alınarak 6111 silinip tekrar belgeli olarak 6111 girişi yapılabilir.


    Sgk kasım ayı e bildirgesini kanuni süresinden sonra vermiş bulunmaktayız. Sgk henüz onaylamamıştır. Personelimiz 06111 sayılı indirimden yararlanmaktadır. Sgk kasım ayı e bildirgeyi onaylamadığından dolayı aralık ayı ve ocak ayı e bildirgemizi 06111 kanundan verirsek herhangi bir problem olur mu? 

    Kasım ayı neden hala onaylanmadı. Bağlı bulunduğunuz SGM ye e-posta atın ve onaylatın.

    Süresinden sonra verilen beyanname için tahakkuk eden ipc ve prim borcunu ödemeniz halinde takip eden aylarda ilgili teşvikleri kullanmanıza sistem izin verecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPazartesi günü işe başlayan personellerin aynı gün işe girişini yapabilir miyiz?
    Sonraki İçerikSGK’dan emekli eşlerden birisi vefat ederse emekli maaşını eşi alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz