Ana Sayfa SGK Pazartesi günü işe başlayan personellerin aynı gün işe girişini yapabilir miyiz?

    Pazartesi günü işe başlayan personellerin aynı gün işe girişini yapabilir miyiz?

    iş, giriş, personel, mükellef, pazartesi, ticari

    558
    0

    Pazartesi günü işe başlayan bir işçi pazartesi işe girişi yapılabilir mi?

    Pazartesi işe başlayan işçinin işe girişi aynı gün yapılabilmektedir.

    Akaryakıt istasyonu mükellef marketine tadilat yaptıracak. Yapı malzemelerini satın aldı ve uygulama yapacak ustalar orada iki gün çalışacaklar fakat bu ustaların herhangi bir mükellefiyeti yok. Bu durumda yapacağımız ödemeyi nasıl belgelendirmemiz gerekiyor? 

    Buna göre, söz konusu faaliyetiniz kapsamında hizmet aldığınız kimselerin tarafınıza iş akdi ile bağlı olmamaları halinde, kalıp, demir bağlama, sıva gibi işleri dolayısıyla gerçek usulde ticari kazanç mükellefi olmaları ve söz konusu işler karşılığında tarafınıza fatura düzenlemeleri gerekmekte olup düzenlenen faturalara istinaden tahakkuk eden hizmet bedellerinin ticari kazancınızın tespitinde gider veya maliyet olarak dikkate alınması mümkün bulunmaktadır. 

    Bu kişileri sgk lı olarak işe alımını yapmanız gerekmektedir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşyeri nakillerinde SGK’ya ne kadar sürede bilgi verilmelidir?
    Sonraki İçerikSüresinden sonra beyan ettiğimiz SGK bildirgemize ait İPC ve prim borçlarını ödememiz halinde SGK teşviklerinden faydalanabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz