Ana Sayfa Muhasebe Sonraki yıllara ait kira gelirlerini ne zaman bildireceğim?

    Sonraki yıllara ait kira gelirlerini ne zaman bildireceğim?

    746
    0

    Gelir vergisi bilanço usulüne tabi olan bir mükellef, aylık 1.000 TL’den şahsına ait bir gayrimenkulünü kiraya verdi. Kiracı 2018 yılı içerisinde 10 yıllık kirayı 120.000,00 TL bir defada bankaya yatırdı. Bu durumda 2018 yıllık gelir vergisinde 120.000 TL gelir beyan etmeli mi?
    Yoksa sadece 2018 yılına düşen gelirini mi beyan etmesi gerekiyor?

     

    Sadece 2018 yılına düşen geliri beyan edilecektir. Ancak bahsedilen kira geliri getiren gayrimenkul aktifte kayıtlı olmayacaktır. Kişinin kişisel mal varlığına ait gayrimenkulden elde edilen gelir GMSİ olur.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Anı yıl içinde farklı işverenlerden elde ettiğim ücretler için gelir vergisi beyanı vermeliyim?

     

     

    Miras yoluyla kalan gayrimenkulü kazançlı sattığımda değer artış kazancından gelir vergisi beyannamesi vermeli miyim?

     

     

    Gelir vergisi mükellefleri yıllık gelir vergisi beyannamesinde kanunen kabul edilmeyen giderlerini nasıl bildireceklerdir?

     

     

    Önceki İçerikMali Müşavirlerin kamu görevi statüsünde midir?
    Sonraki İçerikÖdenen Bağ-Kur primlerinin; beyan edilen menkul sermaye iradının yetersiz olması halinde, müteakip yıllarda devreden geçmiş yıl zararı olarak indirilmesi mümkün müdür?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz