Ana Sayfa Muhasebe Miras yoluyla kalan gayrimenkulü kazançlı sattığımda değer artış kazancından gelir vergisi beyannamesi...

Miras yoluyla kalan gayrimenkulü kazançlı sattığımda değer artış kazancından gelir vergisi beyannamesi vermeli miyim?

1044
0

Değer Artış Kazancı Hesaplaması için TIKLAYIN…


 

24.04.2015 tarihinde vefat eden mükellefimin gayrimenkulü miras yolu ile anne ve 4 kardeşe miras yolu ile kalmıştır. Ancak intikal anne ve 3 kardeşten feragatname alınarak 29.06.2015 tarihinde 68.000,00 TL bedelle büyük kardeş lehine yapılmıştır. İlgi gayrimenkul 11.04.2018 tarihinde 261.000,00 TL bedel ile satılmıştır. Gayrimenkulün ivazsız devir olduğu dolayısı ile GMSİ yönünden elde edilen gelirin vergi doğurmayacağını düşünmeme karşın tereddüt duymaktayım. Konu ile ilgili bilgi alabilir miyim?

Önce bir düzeltme yapalım elde edilen gelir GMSİ değil değer atış kazanç hesaplamasıdır.

Sorunuza gelince gayrimenkulün sahibi olan kişi kendi hissesi dışındaki tutarlar için sahip olma bedeli ile satış bedeli arasındaki kazanç için değer artış kazancı hesaplaması gerekir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Miras yoluyla kalan gayrimenkul için değer artışı hesaplaması yapılır mı?

 

 

Değer Artışı Kazancında her durumda endeksleme yapılır mı?

 

 

Değer Artışı Kazancında endeksleme nasıl yapılır?

 

 

Önceki İçerikWilson İlkeleri (Dünya Tarihi / Yakın Tarih (20. Yüzyıl))
Sonraki İçerikOrtaklar kar payları için şirkette yapılan stopaj dışında ayrıca gelir vergisi beyanı verecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz