Ana Sayfa Muhasebe Ortaklar kar payları için şirkette yapılan stopaj dışında ayrıca gelir vergisi beyanı...

Ortaklar kar payları için şirkette yapılan stopaj dışında ayrıca gelir vergisi beyanı verecek mi?

769
0

Firmanın 2013 yılı karı 2018 yılı içinde dağıtıldı. Ortaklardan biri 87.911 TL net kar payı aldı.
Diğer ortak 42.231 TL net kar payı almıştır. Bu durumda iki ortak için 2018 kar payı geliri için gelir vergi beyannamesi vermesi gerekiyor mu? Vergi çıkar mı?

103.425 TL nin yarısı 34.000 TL geçtiği için beyanname verilir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kar Dağıtımı

 

LTD ŞTİ kar dağıtımında vergiden istisna edilen güncel tutar nedir?

 

 

Kar dağıtımı beyannamesi ne zaman verilir?

 

 

 

Önceki İçerikMiras yoluyla kalan gayrimenkulü kazançlı sattığımda değer artış kazancından gelir vergisi beyannamesi vermeli miyim?
Sonraki İçerikEmekli çalışanımızı aylık hizmet bildirgesinde normal çalışan olarak bildirdik, bildirgemizi nasıl düzelteceğiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz