Ana Sayfa Muhasebe Anı yıl içinde farklı işverenlerden elde ettiğim ücretler için gelir vergisi beyanı...

Anı yıl içinde farklı işverenlerden elde ettiğim ücretler için gelir vergisi beyanı vermeliyim?

1249
0

Ücret geliri ile ilgili: 01.01.2018 – 31.07.2018 arası bir işverenden ücret geliri 68.972,50 TL, sonrasında iş değişikliği ile farklı bir işverenden 01.07.2018-31.12.2018 tarih aralığın da 56.440,00 TL ücret geliri var. Aynı anda ücret gelir yok. Ama 2018 yılında farklı dönemlerde olsa 2 farklı işveren var. Burada ücret gelirden dolayı beyan verilmeli mi?

İki ayrı işverenden 2018 yılında ücret geliri elde ettiğiniz için GVK 86.maddeye göre ücret geliri beyanı yapacaksınız. Gelirlerin toplanmasında kural takvim yılı kuralıdır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

 

Yıllık gelir vergisi beyannamesine ücret geliri dâhil edilir mi?

 

 

 

Diğer ücret nedir, Diğer ücret geliri elde edenler beyanname vermeli midir?

 

 

 

Vergi kesintisine tabi olan ücret gelirinde beyan sınırı nedir?

 

 

Önceki İçerikAldığımız reklam hizmetini ileriki yıllarda da kullanmayı planlıyorsak bu hizmeti hangi hesap kodunda takip etmeliyiz?
Sonraki İçerikB formlarının ilk on gün içinde verilme süresi nasıl hesaplanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz