Ana Sayfa Muhasebe Son dönem geçici vergideki gelir tablosu ile kurumlar vergisi gelir tablosundaki hesaplarda...

Son dönem geçici vergideki gelir tablosu ile kurumlar vergisi gelir tablosundaki hesaplarda farklılıklar olabilir mi?

678
0

2019 yılı içinde tasfiyesi biten ve tasfiye sonu beyannamesi verdiğim mükelleflerime 2019 dönemine ait ayrıca kurumlar beyannamesi vermem gerekiyor mu?

2019 yılı için ayrıca kurumlar beyannamesi verilmez. Tasfiye sonu beyannamesinden sonra mükellefiyet kapatılır. Vergi idaresi Gerek duyması haline Tasfiye incelemesi yapacaktır.

4.dönem geçici vergi beyannamesindeki gelir tablosundaki bazı hesaplar ile kurumlar vergisi beyannamesindeki gelir tablosundaki bazı hesapların uyuşmaması halinde ceza gelir mi?

Her iki Gelir tablosu da aynı formattır. Farklılık olması demek Muhasebe işlemlerinde sorunlu kayıt var demektir. Kayıtları ve 4.Dönem Geçici vergi beyanını düzeltmenizi öneririz.

Kesilecek usulsüzlük cezalarının yanı sıra VUK 30. maddeye göre resen tarhiyat nedeni olabilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik65 Yaş üstü meslek mensuplarının müşterilerinin beyannameleri mücbir sebep kapsamında mıdır?
Sonraki İçerikKronik hastalığı sebebiyle sokağa çıkma yasağı olan personellerin SGK bildirimlerinde eksik günü nedeni ne olmalı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz