Ana Sayfa Vergi Site yönetimleri kapıcı ve bahçıvan dışındaki sigortalı çalışanlardan gelir vergisi ve Sgk...

Site yönetimleri kapıcı ve bahçıvan dışındaki sigortalı çalışanlardan gelir vergisi ve Sgk kesintisi yapmalı mıdır?

1096
0

4 Kapıcı 2 bahçıvan 2 güvenlik yetkisi olmayan kapı girişinde duran danışman ve Site yönetim kurulu başkanına asgari ücret miktarı ücret ödenmektedir. Çalışanlar sigortalı site başkanı değildir. Çalışanların tamamı vergi kesintisi ile Muhtasar beyanname ile bildirilme zorunluluğu var mıdır?

Çalışanlardan Kapıcı ve bahçıvanlardan GV ve DV kesintisi olmaz. Diğer çalışanlardan (yönetici dâhil) GV DV ve SGK kesintileri yapılacaktır. Site başkanı emekli ise SGDP kesilir. Emekli değil ise norma SGK kesintileri yapılır. İşletme defteri ve karar defteri tutulacaktır.

Firmamıza ait Ocak ayından Muhtasar Prim ve Hizmet Beyanı birleştirmesi ile dilekçe vererek beyanlarımız aylık olarak verildi ve stopaj kısmı müşterinin isteğinden dolayı boş olarak üç aylık tercih edildi. Doğal olarak firma Aylık Muhtasar olmuş oldu. Şimdi Şubat Ayına ait muhtasar beyanname vermemiz gerekecek fakat SGK kısmı olmadığı için beyan boş verilemiyor. Beyanım yoktur diye dilekçemi vermem gerekir?

Beyanname formatında kısmı boş bırakacak Şubat için yine Vergi bölümünü doldurmak sureti ile vereceksiniz. SGK bildirgesi ayrıca SGK sisteminden verilecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİnşaat sektöründe en yüksek üretim artışı Romanya’da gerçekleşti
Sonraki İçerikVERBİS sisteminde İrtibat kişisi veri sorumlusunun çalışanı olmak zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz