Ana Sayfa Mevzuat VERBİS sisteminde İrtibat kişisi veri sorumlusunun çalışanı olmak zorunda mıdır?

VERBİS sisteminde İrtibat kişisi veri sorumlusunun çalışanı olmak zorunda mıdır?

583
0

İrtibat kişisinin, veri sorumlusunun çalışanı olması zorunlu değildir. Ancak irtibat kişisinin veri sorumlusuna ait bildirimin girişini yapabilmesi için veri sorumlusunun kişisel veri işleme faaliyetlerine ait bilgiyi haiz olması önem arz etmektedir.

*Veri sorumlusu, irtibat kişisini değiştirebilir mi?

Veri sorumlusu tarafından istenildiği zaman irtibat kişisi değişikliği yapılması mümkündür. Bunun için veri sorumlusu “Veri Sorumlusu Yönetici Girişi” butonunu tıklar, sol tarafta yer alan “İrtibat Kişisi” menüsünü seçer, sağ tarafta yer alan “irtibat kişisini değiştir” butonunu tıklar, yeni bir irtibat kişisi ataması halinde mevcut irtibat kişisi pasife alınır.

*İrtibat kişisi değiştirildiğinde ne yapılmalıdır?

Bildirim düzenleme veya onaylayarak gönderme işlemi tamamlanmadan yarıda bırakılması halinde, yeni atanan irtibat kişisi tarafından sisteme giriş yapılarak kalınan yerden devam edilebilir. Yeni atanacak irtibat kişisi kendi e-devlet şifresi ile giriş yaparak bilgi girişi yapmaya devam edebilecektir.


Kaynak: KVKK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSite yönetimleri kapıcı ve bahçıvan dışındaki sigortalı çalışanlardan gelir vergisi ve Sgk kesintisi yapmalı mıdır?
Sonraki İçerikMart ayında dosya kapanışını yaptığımız sigorta dosyamıza ait prim bildirgelerini nasıl vereceğiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz