Ana Sayfa Muhasebe Şirkete alınacak taşınmazlar ve araçlar için yönetim kurulu veya müdürler kurulu kararı...

Şirkete alınacak taşınmazlar ve araçlar için yönetim kurulu veya müdürler kurulu kararı alınmalı mıdır?

2400
0

Limited şirketimize araç ve gayrimenkul alım ve satımları için karar defterinde karar almamız gerekli midir?

Sermaye şirketlerinde şirketi yönetmek kanundaki ifadeyle basiretli tacir gibi sorumlu ve yönetme görevi müdüre verilmiştir. Bu bağlamda böyle bir karara gerek olmayacaktır.

Ancak sözleşmenizde bu yönde bir düzenleme olması veya müdürün rahat hareket etmesini temin için böyle bir kararın alınmasına engel bir düzenlemede bulunmamaktadır.

2017-2018-2019 yıllarında oluşan şirket karını,2020 yılında şirkete yeni ortak olan birine 2020 yılında yapılacak kar dağıtımında dağıtılmasında bir sakında var mıdır?

Kar dağıtımı kararı alındığı tarih de kimler ortak ise onlara kar dağıtılır.

Karın geçmiş yıllara ait olması bu kuralı değiştirmez.

06.2019 da kurulmuş Limited şirketi için müdürler kurulu karar defteri aldık fakat hiç kullanmadık defter tasdiki ile yapılması gereken nedir?

Konu ile ilgili aşağıdaki linki inceleyiniz.

https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1213/Mevzuat-Dosya/2020-YILI-DEFTER-TASDIKI.pdf

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Mart Ayında, 2019 yılında elde edilen Kira Gelirleri nasıl beyan edilecek?
Sonraki İçerikMüteahhitlere yapılan toptan mobilya işlerinin KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz