Ana Sayfa Vergi Müteahhitlere yapılan toptan mobilya işlerinin KDV oranı nedir?

Müteahhitlere yapılan toptan mobilya işlerinin KDV oranı nedir?

1417
0

Firmamız fuarlara stant yapmaktadır. Kullandığı malzemeler mdf vb. KDV oranı %18 den %8 e düşen mobilyalar bölümüne girer mi?

Kararda belirtilen listede bulanan mobilyalar için %8 KDV uygulanır. Listede olmayanlara %18 KDV uygulanır. Aşağıdaki link de bulanan Listeyi inceleyiniz. hhttps://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/user_upload/Cumhurbaskani_Karari/1994_KDV_CK.pdf

Müteahhitlere oda kapısı mutfak imalatı yapıp teslim etmekteyiz. Keseceğimiz faturanın KDV sinin yüzde 18 olarak mı yüzde 8 olarak mı kesileceğiz?

Mobilya için yayımlanan listedekiler için % 8 listede olmayanlar için % 18 uygulanır.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Toptan Balık teslimlerinde KDV oranı %1 olarak düzenlenmiştir. Bu oran Midye içinde geçerli olur mu?

Kararda sadece BALIK kelimesi geçmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirkete alınacak taşınmazlar ve araçlar için yönetim kurulu veya müdürler kurulu kararı alınmalı mıdır?
Sonraki İçerikÖzel matrah uygulamasına tabi olmayan firmalar araç satışlarında özel matrah uygulayabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz