Ana Sayfa Vergi Şirket kuruluşlarında interaktif vergi dairesi sisteminden kira sözleşmesine ait damga vergisi beyannamesi...

    Şirket kuruluşlarında interaktif vergi dairesi sisteminden kira sözleşmesine ait damga vergisi beyannamesi bildiriminde bulunabilir miyiz?

    570
    0

    Bir limited şirket açılışı işlemlerine başladım. Ticaret odası işlemleri tamamlandı ve gazetesi yayınlandı. Çalışanı ilk aşamada olmayacak. Bu durumda vergi dairesi ve SGK tarafında yapmam gereken işlemler nelerdir? İnteraktif vergi dairesinden şifresini alıp, vergi levhasını oluşturdum. Ancak kira kontratı damga vergisi beyannamesini girmek istediğimde kaydetmedi beyannameyi. E-tebligat için de vergi dairesinden yapılması gerekiyor uyarısı verdi. Bu durumda ne yapmam lazım. Vergi dairesine gideceksem hangi evraklarını hazırlamam lazım?

    Bahsettiğiniz işlemler için VD ile görüşünüz.

    Kira sözleşmelerine ait damga vergisi taraflardan birinin damga vergisi mükellefiyeti yoksa interaktif vergi dairesi sistemi üzerinden beyan edilir.

    E-tebligat için şirket yetkilisi veya vekili VD gidip şifre alması gerekir.

    Tek ortaklı SMMM şirketi olarak faaliyetime devam etmekteyim. Şirketi tasfiye edip serbest meslek erbabı olarak faaliyetime devam etmek istiyorum. Şirketin tasfiye işlemlerine başlayıp bütün sözleşmeleri iptal edip şahıs olarak açılış işlemini yapabilir miyim? Aynı zamanda tasfiye memuru ben olabilir miyim?

    Şirketin tasfiye işlemlerine başlayıp bütün sözleşmeleri iptal edip şahıs olarak açılış işlemini yapabilirsiniz. Şirketiniz için tasfiye memuru olabilirsiniz.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikServis taşımacılığı şirketindeki her bir ortak bir servis aracını kullanıyor. Bunlar ücret almıyor. Vergi kesintisi yapmak zorunda mıyız?
    Sonraki İçerikMücbir sebep kapsamında olan firmaların yapılandırma ödemeleri ertelendi mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz