Ana Sayfa Muhasebe Sermaye artırımı yapacağım şirketin sermayesinin ödendiğine dair kayıtlara ulaşamıyorum. Sermaye artırımına ilişkin...

Sermaye artırımı yapacağım şirketin sermayesinin ödendiğine dair kayıtlara ulaşamıyorum. Sermaye artırımına ilişkin raporu nasıl düzenleyeceğim?

728
0
Sermaye artırımı yapacağım şirketin sermayesinin ödendiğine dair kayıtlara ulaşamıyorum. Sermaye artırımına ilişkin raporu nasıl düzenleyeceğim?

2001 yılında kurulmuş bir şirkete sermaye artırımı yapacağım. Ancak sermayenin ödendiğine dair raporu yazarken sermayenin ne zaman ödendiği bilgisine ulaşamıyorum. 2008 yılında sermaye artırımı yapılmış ona atıfta bulunarak raporu yazabilir miyim?

Ticaret sicili defter bilgilerinin olması zorunluluğunu çok aramıyor, burada siz defter kayıtlarınızın son halinden ödendiğini tespit ederek bilgileri rapora yazmanız halinde işlemlerinizde olumlu karşılanmaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mali müşavirler çalıştığı iş yerinin Sermaye artırımı ve tür değişikliği raporlarını düzenleyebilirler mi?

Sermaye artırımında artırılan sermayeden de yedek akçe ayırmalı mıyız?

E-defter kullanıcısı mükelleflerde Sermaye artırımı yaparken hazırlayacağımız raporda defter bilgisi olarak ne girmeliyiz?

 

Önceki İçerik2019/Temmuz Ayındaki Bazı Sgk Yükümlülükleri Ertelendi
Sonraki İçerikTarım ve İnsan Nüfusu (Yer ve Uzay Bilimleri / Dünya ve Evrende Yaşam)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz