Ana Sayfa Muhasebe E-defter kullanıcısı mükelleflerde Sermaye artırımı yaparken hazırlayacağımız raporda defter bilgisi olarak ne...

E-defter kullanıcısı mükelleflerde Sermaye artırımı yaparken hazırlayacağımız raporda defter bilgisi olarak ne girmeliyiz?

740
0
E-defter kullanıcısı Anonim şirkete sermaye artırımı yapacağım. Sermayenin ödendiğinin tespiti için mali müşavirlik raporunda E defter kullanıcısı olduğumuz için yasal defterler kısmında yevmiye ve kebir defter için tasdik makamı ve tasdik tarihi kısmına hangi tarih ve bilgiyi yazmamız gerekmektedir?

 

E defteriniz hangi makamın onayı veya izni ile kullanılıyor ise o makamın yazılması ve onay tarihi kullanılabilir düşüncesi ile birlikte defterin tutulmasında kayda alınan değerler kayda alınmış tarihi ve bilgilerine göre düzenlenmiş olması gerekir kanaatindeyim.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sermaye artırımı raporlarında e-defter tasdik bilgisi olarak hangi bilgiyi yazacağız?

 

Sermaye tespit raporu için tüm resmi defterler gerekli midir?

 

Sermaye ödendi raporlarında e-defter mükellefleri için defter tasdik bilgileri nasıl yazılacaktır?

 

Önceki İçerikMerkezi Takas Kuruluşlarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
Sonraki İçerikÖdemeler Dengesi İstatistikleri – TCMB

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz