Ana Sayfa Vergi Serbest meslek ve ticari kazancı olan bir kişinin defter değiştirme hadleri nasıl...

    Serbest meslek ve ticari kazancı olan bir kişinin defter değiştirme hadleri nasıl hesaplanır?

    Serbest meslek mükellefi için defter tutma sınıf değiştirme hadleri uygulanır mı?

    450
    0
    Veteriner mükellefim hem serbest meslek defteri hem de sattığı ürünlerden dolayı işletme defteri tutulmaktadır. 2021 yılı için işletme defterinden bilançoya geçişte mükellefim için hangi yöntem ile hesaplama yapmam gerekir? 

    Serbest meslek kazancı ayrı bir kazanç unsurudur. Sınıf değiştirmede ticari kazanç unsurları dikkate alınır. Serbest meslek geliri hiç bir şekilde dikkate alınmaz. Aynı şekilde tutulmaya devam edilir.

    Bu mükellef için baz alınacak değer mal alış satışıdır.


    10 milyon TL üzeri satışı olan şahıs firması 2019 yılında mükellefiyetini kapattı ve 2021 yılında tekrar mükellefiyet açacaktır. E- fatura ve e-defter zorunluluğu var mı?

    E-defter ve e-fatura kullanmayacağı görüşündeyiz.

    Ancak konu hakkında GİB den görüş almanızı öneririz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHangi dernek ve vakıflara yapılan bağışın ne kadarı kardan düşülebilir?
    Sonraki İçerikE-ticaret hacmi 2020 yılının ilk 6 ayında 2019’un aynı dönemine göre %64 artarak 91 milyar 700 milyon lira oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz