Ana Sayfa Vergi Serbest meslek mensupları kamu kurumlarına düzenleyecekleri makbuzlarda KDV tevkifatı uygulamalı mıdır?

    Serbest meslek mensupları kamu kurumlarına düzenleyecekleri makbuzlarda KDV tevkifatı uygulamalı mıdır?

    Bankalara, kamu kurumlarına ve sigorta firmalarına düzenlenen makbuzlarda kdv tevkifatı oranı

    693
    0


    Serbest meslek mensubu doktorumuz belirlenmiş alıcılarda olan banka kurumlarına tevkifatlı serbest meslek makbuzu kesecek hemde stopaj uygulayacak mı?

    Bankaya hizmet veren Doktor düzenleyeceği e-smm de % 20 GV stopajı, hesaplanan KDV ve 5/10 KDV tevkifatı şeklinde işlem yapacaktır. KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 35) MADDE 9 – Aynı Tebliğin (I/C-2.1.3.2.13.) bölümü başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

    “2.1.3.2.13. Diğer Hizmetler ” KDV mükellefleri tarafından, 5018 sayılı Kanuna ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, döner sermayeli kuruluşlar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, BANKALAR , sigorta ve reasürans şirketleri, kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları ile kalkınma ajanslarına ifa edilen ve TEBLİĞDE ÖZEL OLARAK BELİRLENMEYEN DİĞER BÜTÜN HİZMET İFALARINDA SÖZ KONUSU ALICILAR TARAFINDAN (5/10) ORANINDA KDV TEVKİFATI UYGULANIR.”

    Tüzel kişilik tercümanlık yapan bir firmamız var. Tercümeleri dışarıya yaptırmaktayız. Banka ve sigorta şirketlerine düzenlemiş olduğumuz çeviri hizmetlerinde uygulanacak KDV tevkifata tabi midir? 

    01/03/2021 Tarihinden itibaren Banka ve Sigorta firmalarına Düzenlenecek Hizmet Faturasında Hesaplanacak KDV’den 5/10 oranından KDV tevkifatı hesaplanacaktır. KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 35) MADDE 9 – Aynı Tebliğin (I/C-2.1.3.2.13.) bölümü başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

    “2.1.3.2.13. Diğer Hizmetler ” KDV mükellefleri tarafından, 5018 sayılı Kanuna ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, döner sermayeli kuruluşlar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, BANKALAR , SİGORTA ve reasürans şirketleri, kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları ile kalkınma ajanslarına İFA EDİLEN ve TEBLİĞDE ÖZEL OLARAK BELİRLENMEYEN DİĞER BÜTÜN HİZMET İFALARINDA SÖZ KONUSU ALICILAR TARAFINDAN (5/10) ORANINDA KDV TEVKİFATI UYGULANIR.”


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7256 Sayılı kanun kapsamında taksitlendirilen geçici vergiler yıllık beyannamelerden mahsup edilir mi?
    Sonraki İçerikYapım işlerinde KDV tevkifatı uygulanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz