Ana Sayfa Vergi Serbest meslek erbapları defter beyan sisteminde defterlerini tutabilir mi?

    Serbest meslek erbapları defter beyan sisteminde defterlerini tutabilir mi?

    Serbest meslek erbapları zaten defter beyan sisteminde defter tutar. Şahıs firmasında defter beyan sistemine (SMK Defterine) geçiş olmaz.

    477
    0
    Serbest meslek kazancında olan bir şahıs firmasına defter beyana geçince aktifine araç kaydettik ve aracı 10 sene almış bir afaki bir rakam girdik. 2020 yılında araç satış yaptığımızda satış rakamı şu an ki durumda yüksek olduğundan aradaki satış kar olarak karşımıza çıkmakta. Aracı şu anki güncel değeriyle değerleme yapabilir miyiz?

    Serbest meslek erbapları zaten defter beyan sisteminde defter tutar.

    Şahıs firmasında defter beyan sistemine (SMK Defterine) geçiş olmaz.

    Hangi şekilde hangi deftere kayıtlı olursa olsun aracın satışında Gerçek satış bedeli üzerinden Fatura veya e-smm düzenlenir satış ile alış arasındaki fark gelir olarak kayıtlarda yer alır.

    Başka bir yöntem olmaz.


    İşletme defteri (defter beyan) olan mükellefimin işyeri 2020 eski aylara ait e-arşiv elektrik faturalarını yeni ulaştırılmasından ötürü defter beyan sisteminde kasım tarihli işleyip 11/2020 kdv beyannamesinde indirim konusu yapıp giderleştirebilir miyim?

    Söz konusu faturalar gider olarak kayıt yapılır. KDV de indirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSpor Kulüplerinin SGK Borçları 6 yıla yayılacak
    Sonraki İçerikTİM ve THY arasında ihracatçının hava kargo kullanımını artırmak ve lojistik maliyetlerini azaltmak için indirimli hava kargo taşımacılığına yönelik bir iş birliği anlaşması imzalandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz