Ana Sayfa Muhasebe Raporlu olan bir personelimiz hem rapor ücreti hem de işverenden ücret alabilir...

    Raporlu olan bir personelimiz hem rapor ücreti hem de işverenden ücret alabilir mi?

    Raporlu işçi rapor süresinde işyerinden para alabilir mi?

    648
    0

    Bir mükellefimiz personelleri ay içerisinde 5 gün rapor alsa dahi ücreti tam ödüyor. Ancak sgk bildirgesinde eksik gün olarak 5 gün gösteriyor. Personel hem maaşını tam alıyor hemde SGK’dan rapor ücreti alıyor. Bu işlemde herhangi bir aykırılık söz konusu mudur?

    İşçiyi raporlu sürede çalıştırmıyor raporu onaylayıp çalışmıyor bildiriyorsanız fazlaya ilişkin ücret ve prim ödemesinde yasaya aykırı bir durum söz konusu değildir.

    3 gün ve üzerinde işgöremezlik raporu alan bir personelin, çalışmadığına dair bildirimleri yapılmak şartıyla, maaşını kesmeden 30 gün olarak sgkya bildirmemizde işveren için bir sorun olur mu? Herhangi bir cezai müeyyidesi var mıdır?

    İstirahat raporu alan işçiye SGK tarafından rapor parası ödenebilmesi için işçinin raporlu olduğu sürede çalışmamış olması ve işveren tarafından e-bildirge sisteminde işçinin çalışmadığı günler için eksik gün nedeni olarak “01-İstirahat” seçeneğinin işaretlenmiş olması gerekiyor. Bu şekilde, SGK söz konusu işçi için “çalışmadı” bildiriminin yapıldığını kabul ederek işçiye rapor parasını ödüyor.

    İstirahat döneminde ödenen rapor parası açısından işverenin çalışanlarına ödediği ücreti tam olarak SGK’ya bildirmesi de mümkündür.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNakden Ödenen Yemek Ücretlerine İlişkin Damga Vergisi
    Sonraki İçerikEylül 2020’de döviz varlıkları bir önceki aya göre %6,3 azalarak 36,3 milyar ABD doları olarak gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz