Ana Sayfa Muhasebe Peşin olarak alınan hizmet bedelleri ne zaman faturalandırılmalıdır?

    Peşin olarak alınan hizmet bedelleri ne zaman faturalandırılmalıdır?

    463
    0
    Ben yeni mükellefiyetini açmış bir mali müşavirim. Anlaştığım mükelleflerimden biri 6 aylık mali müşavirlik hizmet bedelini peşin olarak banka hesabıma gönderdi. Bu durumda ben dönemi geldiğinde her ayın tek tek mi makbuzunu keseceğim yoksa ödemeyi önden aldığım için Şubat 2021 tarihli 6 aylık mı makbuz keseceğim?

    Şubat 2021 tarihli 6 aylık makbuz düzenleyeceksiniz.


    İki avukatın birlikte girdikleri dava karşılığında alınan ücret bir avukatın hesabına gelmiştir. Gelen para iki avukatın ücretidir. Bu durumda gelen paraya karşılık belgelendirmede nasıl bir yol izlenmelidir?

    Avukatların adi ortaklığı yok ise her avukat ayrı ayrı makbuz düzenler. 

    Hesabına para gelen avukat diğerine havale yapması gerekir. Adi ortaklı varsa ortaklık adına tek makbuz düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTedarik edebilsek satacağız
    Sonraki İçerikArazi toplulaştırılması ve tarla içi geliştirme işleri inşaat ve onarma kapsamına girer mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz