Ana Sayfa Çalışma Hayatı Pandemi süresince ücretsiz izine çıkartılan personel izin sonrası işten çıkartılırsa işsizlik maaşı...

Pandemi süresince ücretsiz izine çıkartılan personel izin sonrası işten çıkartılırsa işsizlik maaşı alabilir mi?

893
0

İşveren işçiyi 2020 Mayıs ve Haziran aylarında pandemi koduyla ücretsiz izne çıkardıktan sonra, yasak sonrası işten çıkarılabilir mi? İşçi diğer şartları sağlıyor, son 120 gün şartı ücretsiz izinden dolayı işsizlik maaşı almasına engel midir?

Hizmet sözleşmesinin devam ediyor olması yeterli ve son 3 yılda 450/60 günü var ise işsizlik maaşına hak kazanır.

KÇÖ başvuru yapılmış ödenek almış işçi yasak sonrası işten çıkarıldığında işçi işsizlik sigortasına başvurup hak kazanır mı?

Kalan işsizlik sürelerine hak kazanır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Mart SGK’da eksik gün nedeni KÇÖ olarak bildirilen çalışan ödenekten faydalanmıyorsa SGK bildirgesini düzeltmeli miyiz?
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneği başvurusundan vazgeçip ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz