Ana Sayfa Çalışma Hayatı 2020 Mart SGK’da eksik gün nedeni KÇÖ olarak bildirilen çalışan ödenekten faydalanmıyorsa...

2020 Mart SGK’da eksik gün nedeni KÇÖ olarak bildirilen çalışan ödenekten faydalanmıyorsa SGK bildirgesini düzeltmeli miyiz?

632
0

16 Marttan itibaren kapatılan işyeri için KÇÖ başvurusunda bulundum. İŞKUR sunucu 29 Nisan’da bildirdi ve 20 personelin ancak 11 tanesinin KÇÖ alabileceğine hükmetti. Bildirge cezalı duruma düşmesin diye KÇÖ hesaplaması ile bildirimde bulundum. Şimdi bu hak etmeyen personel için APHB düzeltilmeli mi? Hak etmeyen personel için eksik gün kodu olarak 21-Ücretsiz İzin seçeneğini mi kullanmalıyım? CB kararı ile kapatıldıkları için mart ayı için Ücretsiz İzin ödemelerinden nasıl faydalanacaklar?

Eksik gün nedeni kod değişikliğini ilgili Sgk’dan dilekçe ile İPC olmadan düzeltebilirsiniz

21 kod eğer ücretsiz izinde iseler ya da 10 genel hayatı etkileyen nedenler seçilebilir.

Mart ayında değil 17.04.2020 sonrasında nakdi ücret desteği verilmeye başlanılmıştır.

Ücretsiz izinle ilgili kanun 17’sinde çıktı. Biz işçilerimizi 17’sinden önce ücretsiz izne çıkarttık. Sgk’nın sisteminde 2020 Nisan ayı için ancak ücretsiz izni 14 gün bildirebiliyoruz. 17’si ve öncesini bildirgede eksik olarak gösterecek miyiz?

Birden fazla ücretsiz için yeni çıkan 29 kod Pandemi ücretsiz izin ve diğer nedenler kodu ile bildirimde bulunabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİş Kur XML dosyasını nasıl doldurmalıyım?
Sonraki İçerikPandemi süresince ücretsiz izine çıkartılan personel izin sonrası işten çıkartılırsa işsizlik maaşı alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz