Ana Sayfa Vergi Özel sağlık sigortaları gelir vergisinde indirim konusu yapılır mı?

    Özel sağlık sigortaları gelir vergisinde indirim konusu yapılır mı?

    Ticari kazanç ve kar payı 49.000 TL’nin hesabında birlikte değerlendirilecek mi?

    706
    0

    Serbest meslek olan biri özel sağlık sigortası yaptırıyor. Bunu gelir vergisinden düşebilir miyiz?

    Şahıs Sigorta Primleri GVK Md. 89/1 Beyan edilen gelirin % 15’ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak şartıyla, gelir sahibinin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait hayat sigortalarına ödenen primlerin % 50’si ile ölüm, kaza, hastalık, sağlık, engellilik, analık, doğum ve tahsil gibi şahıs sigorta primleri beyan edilen gelirden indirilebilir.

    Mükellefin ticari karı 14.000 TL’dir. Anonim şirket kar dağıtımında 80.000 TL brüt kazanç, 12.000 TL kesinti yapılan menkul sermaye iradı elde etmiştir. Bu menkul sermaye iradının yarısı istisna olduğunda, 40.000 TL ve ticari kazançla birlikte toplam 54.000 TL yapıyor. 49.000’i geçtiğinde menkul sermaye gelirini beyan etmemiz gerekiyor mu?

    Ticari kazanç + msi 54.000 beyan edilecektir. (gvk md: 86/1-c)


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFacebook ve Google gibi firmalardan reklam hizmetlerine istinaden aldığımız faturalarda Stopaj hesaplamalı mıyız?
    Sonraki İçerikEurobond faiz geliri ve alım satım kazançlarının vergilendirilmesine ilişkin sınırlar nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz