Ana Sayfa Çalışma Hayatı Özel eğitim kurumlarında çalışan personeller kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır mı?

Özel eğitim kurumlarında çalışan personeller kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır mı?

1030
0
Özel eğitim kurumlarında çalışan personeller kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır mı?

Yargıtay İçtihadı Birleştirme Büyük Genel Kurulu’nun 23.02.2018 tarihli 2017/1 Esas, 2018/2 Karar sayılı kararına göre özel öğretim kurumlarında çalışan yönetici, öğretmen, uzman öğretici ve usta öğreticiler ile yapılan belirli iş sözleşmesinin bir kaç dönem birbirini takip etse bile kıdem tazminatına hak kazanamadığı hakkında bilgi alabilir miyim?

4a kapsamında sigortalı bildirilen ve iş sözleşmesine tabi olarak bir işyerinde fiili çalışması olan kişi işin sonlanma nedeni 1475/14 md de sayılan kıdeme hak kazanma maddeleri arasında yeralıyor ise kıdem tazminatını almaya hak kazanır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kıdem tazminatı karşılığı hangi muhasebe hesabında kayıt altına alınır?

Aynı il sınırları içerisinde yapılan iş yeri adres nakli kıdem tazminatı hakkı oluşturur mu?

Toptan ödeme almak amacıyla işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır mı?

 


Önceki İçerikE- Serbest Meslek uygulaması ne zaman başlıyor?
Sonraki İçerikAraba almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz