Ana Sayfa Çalışma Hayatı Araba almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?

Araba almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?

3206
0

Araba almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?

Muhtaçlık değerlendirmesi; hanedeki bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden (2018 yılı için 483,64-TL) az olması gerekmektedir.

Bu değerlendirmede aracın rayiç bedelinin 120’de biri aylık gelir olarak hesaplamaya dâhil edilir. Engelli adına alınan araç ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120’de biri dikkate alınır.

 

 


Kaynak: Çalışma Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Geçici durdurma nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanamayan kişi tekrar başvuruda bulunmazsa 2022 aylığı fesih edilir mi?

Adres değişikliği beyanı yapmadığından dolayı 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı kesilen vatandaş tekrar bu aylıktan yararlanabilir mi?

 

Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?

 

 

 

Önceki İçerikÖzel eğitim kurumlarında çalışan personeller kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır mı?
Sonraki İçerikKİT’lerin ve Özelleştirme Programındaki Kuruluşların Borçlanma Gereği ve Finansmanı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz