Ana Sayfa SGK Özel bina inşaatlarında SGK dosyası ne zaman açılmalıdır?

    Özel bina inşaatlarında SGK dosyası ne zaman açılmalıdır?

    Mükellefiyet açan firma SGK dosyası açmadan gider kaydı yapabilir mi?, Özel inşaat yapacaklar Vergi Dairesinden mükellefiyet açtırma zorunda mı?, Özel inşaat yapanlar SGK dosyasını ne zaman açmak zorunda?, Asgari işçilik hesabı inşaatın bitiminde mi yapılır?,

    2637
    0

    158 M2 yapımı olan özel inşaatın sgk bildirimi hangi beyanla yapılması gerekir? Vergi dairesinde yapılması gereken işlem var mıdır?

    Özel Bina inşaatı için ruhsat alındıktan sonra en geç 2 yıl içerisinde inşaata başlanması zorunludur.

    Tabi inşaata başlarken de SGK dosyası tescili açtırmak zorunlu.

    İnşaat dosyasını en geç inşaatta işçi çalıştırmaya başladığınız günün sonuna kadar elektronik ortamda açmanız gerekiyor.

    Gerçek veya tüzel kişilerce yapılan inşaatlardan dolayı yeterli işçilik bildirmiş olup olmadığı SGK Kurumunca araştırılmaktadır.

    SGK Kurumuna, emsaline, yapılan işin nitelik, kapsam ve kapasitesine göre işin yürütülmesi için gerekli olan sigortalı sayısının, çalışma süresinin veya prime esas kazanç tutarının altında bildirimde bulunduğunun saptanması halinde, işin yürütülmesi için gerekli olan asgari işçilik SGK Müfettişleri tarafından tespit edilmekte, ilgili iş için asgari işçilik primleri hesaplanmaktadır.

    İşyeri inşaatına başlayan bir mükellefim hafriyata başladı ve malzeme alışları yaptı. Sgk Dosyasını henüz açtırmadı. SGK dosyası açılmadan giderleri muhasebeleştirebilir miyiz?

    Vergi uygulamalarında sgk dosyası açılmasına endeksli değildir. Mükellefiyetin tesisinden itibaren giderler kayıtlara alınır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOrganize Sanayi Bölgeleri eylülün ilk 25 gününde, son 6 ayın elektrik tüketimi rekorunu kırdı
    Sonraki İçerik2020 yılı Temmuz ayında toplam LPG üretimi geçen yılın aynı ayına göre %14,00 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz