Ana Sayfa Muhasebe Önceki yıla ait olup faturası bir sonraki yıla gelen komisyon ödemesini kurumlar...

Önceki yıla ait olup faturası bir sonraki yıla gelen komisyon ödemesini kurumlar beyanında indirim konusu yapılabilir miyiz?

1082
0

İhracat firmasında çalışıyorum. Satışlar üzerinden yurtdışında yerleşik X müşterisine prim, komisyon veriliyor. Dönem sonunda tahakkuk kaydı yapıyoruz. Ancak müşteriden gelen bu prim(komisyon) faturası sonraki yıl tarihli olursa (2019), mesela 2018, kurumlar beyanında bu tutarı indirim konusu yapabilir miyiz?


Fatura 2018 tarihli olması gerekir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İhracat için yurt dışındaki şirkete ödediğim komisyon faturası için 2 no’lu KDV beyanı vermeli miyim?

 

İkinci el araç satışı ile ilgilenenler sadece komisyon için fatura kesebilir mi?

 

Komisyon gelirleri hangi gelir hesabına işlenecektir?

Yurt Dışı Tanıtımının Yine Yurt Dışı Reklam Şirketlerince Yapılması Halinde Vergilendirme Nasıl Olur?

 

Yurt dışına kesilecek danışmanlık faturasında KDV hesaplanır mı?

 

 

Önceki İçerikGeçici İlmühaber
Sonraki İçerikDövizli cari hesaplarda her dönem sonu değerleme yapmak gerekir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz