Ana Sayfa Muhasebe Komisyon gelirleri hangi gelir hesabına işlenecektir?

Komisyon gelirleri hangi gelir hesabına işlenecektir?

1823
0

KONU

Komisyon gelirlerinin hangi gelir hesabına işleneceği hak.


SORU

İnşaat Malzemeleri ile uğraşan bir mükellefim daire satışından dolayı 15.000 TL peşin olarak komisyon geliri elde etmiş ve fatura kesmiş. Bu işlemin muhasebe kaydını aşağıdaki gibi yaparsam doğru mu?

120-Alıcılar (A) – 602 (A), 391 (A) Ba’si de verilecek değil mi?

(21.11.2018 09:51)

 


CEVAP

600 hesap da takip edilir. 602 hesap devletten alınan teşviklerin takip edildiği hesaptır. Düzenlenen fatura “bs” formunda bildirilir.


 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


 

Önceki İçerikAsgari Yıllık İzin Süreleri ve İhbar Önelleri
Sonraki İçerikRusya’dan şok karar: vize ücretlerine zam!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz