Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nakdi ücret desteğine başvuru yapmak için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmak şart...

Nakdi ücret desteğine başvuru yapmak için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmak şart mıdır?

508
0

2 Personeli olan bir firmamız kısa çalışma ödeneğine başvurmadı ve personelleri 01.04.2020-31.05.2020 tarihlerinde ücretsiz izin kullandı. Nisan ayı için; ilk 16 gün 21-Diğer Ücretsizin, son 14 gün 28-Pandemi nedeniyle ücretsiz izin olarak değerlendirilip personel için sisteme 14 günlük nakdi ücretsiz izin desteği girişi yapıldı ve bildirge 30 gün eksik, eksik gün nedeni de 29 olarak bildirildi.

Bu durumda ilk 7 günlük yarım ücret uygulaması söz konusu mudur? Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan bir firmada, kısa çalışma ödeneği bittikten sonraki gün/ay için nakdi ücretsiz izin desteğinden faydalanılabilir mi?

Yaptığınız işlemler doğru ancak, eğer aşağıda belirtilen durum varsa önce; 4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir”

Kısa çalışma ödeneği almayan işyerleri nakdi ücret desteğine hak kazanabilir.

24 Mart tarihi itibari ile faaliyetini tamamen durduran işletme çalışanı için kısa çalışama ödeneği talebinde bulundu. Mart bildirgesinde 2 gün eksik gün nedeni 18 kısa çalışma ödeneği olarak bildirildi. Bu çalışanın kısa çalışma ödeneği onaylanmadı. Eksik gün nedenini nasıl düzelteceğiz?

Eksik gün nedeni değişikliği dilekçesi verilerek, kod değişikliği bağlı bulunduğu sigorta kurumu tarafından yapılacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneği başvurusu geç onaylanan bir şirket başvuru tarihi itibariyle SGK bildirgesinde 7 günlük yarım ücret ödemesi göstermemişse ne yapmalıdır?
Sonraki İçerikKonut Yapı Kooperatiflerine Yapılan İnşaat Taahhüt Hizmetlerinde KDV Uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz