Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği başvurusu geç onaylanan bir şirket başvuru tarihi itibariyle SGK...

Kısa çalışma ödeneği başvurusu geç onaylanan bir şirket başvuru tarihi itibariyle SGK bildirgesinde 7 günlük yarım ücret ödemesi göstermemişse ne yapmalıdır?

494
0

18.03.2020 tarihinde kapattığımız işyeri için KÇÖ müracaat etmemize rağmen onayımız 5. ayda olmuştur. Böyle olunca da 2020 Mart bildirgesinde KÇÖ değil de ücretsiz izin olarak bildirgemizi kuruma verdik. 3. Ay için yapılması gereken yarım çalışma işlemini yapmadık 4. ay içinde yapacağım ücret bordosunda yarım çalışma hesaplamasını yapılacak mı? 3. Aya ilişkin iptal ek bildirgesi mi vereceğiz?

Kısa çalışma ödeneği çıkmasa da 4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir”.

İŞKUR tarafından kçö başlangıç tarihinize göre; işçiye ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB’de bildirilmesi gerekmektedir. Diğer yandan işçi bu 7 günlük süreyi takip eden günden itibaren en fazla 83 günlük süre boyunca KÇÖ alacaktır.

Mart ayı için ek ve düzeltme vermeniz gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKovid-19 salgını nedeniyle durdurulan tren seferleri yeniden başlatıldı
Sonraki İçerikNakdi ücret desteğine başvuru yapmak için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmak şart mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz