Ana Sayfa Vergi Mükellefin tüccar veya komisyoncu sıfatının ortadan kalkması e- Arşiv, e-Müstahsil makbuzu...

Mükellefin tüccar veya komisyoncu sıfatının ortadan kalkması e- Arşiv, e-Müstahsil makbuzu kapsamından çıkmasını gerektirir mi?

717
0

509 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği gereği söz konusu uygulamalara geçmeden önce mükellefin artık Komisyoncu veya Tüccar sıfatı ile sebze ve meyve ticareti yapmayacak olması (farklı bir sektöre geçmesi vb.) ve bu nedenle HKS ‘deki kaydının pasife alınması durumunda bu faaliyetlerinden dolayı HKS’ye bildirim yükümlülüğü ortadan kalkar. Dolayısıyla bu kişi artık 509 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği’nin ilgili hükümleri kapsamında olmayacaktır. Ancak ilgili Tebliğ kapsamında uygulamalara geçtikten sonra bu yükümlülüğün kalkmış olması Tebliğ kapsamındaki uygulamalardan çıkmayı gerektirmez.

 


Kaynak: ebelge.gib.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVarlık Barışı 6 ay uzatıldı. 30 Haziran 2020’ye kadar yurt dışındaki varlıklar %1 vergi ödenerek getirilebilecek.
Sonraki İçerikİmalat sanayine yönelik Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında yapılan yatırımlara ilişkin İnşaatlarda KDV iadesi süresi uzatıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz