Ana Sayfa Muhasebe Limited şirket müdürler kurulu defterinin kapanış tasdiki zorunlu mu?

    Limited şirket müdürler kurulu defterinin kapanış tasdiki zorunlu mu?

    568
    0
    Limited şirketlerde ”Müdürler Kurulu Defteri” hariç kapanış tasdikine tabi defter var mıdır? Bu konuda kafalar biraz karışık. Limited şirketler sadece ”Karar Defteri” tutuyorsa Karar Defterini tasdik etmek zorundalar mı?

    Limited şirketler tarafından tutulmakta olan Müdürler Kurulu Karar Defterinin kapanış tasdikinin de izleyen yıl ilk ayın sonuna kadar yapılması zorunludur. 

    Ancak; Limited şirketlerin, müdürler kurulu karar defteri tutmaları zorunlu değildir, bu nedenle geçmiş yılda kullanılmış olan müdürler kurulu karar defterinin kapanış tasdiki yapıldıktan sonra, tekrar açılış tasdikinin yapılmaması tavsiye olunur.

    Yeni TTK hükümlerine göre “karar defteri” yoktur. Limited şirkette aldıkları kararları “Genel kurul toplantı ve müzakere defterine “kaydetmek zorundadırlar. 

    Bu defterin kapanış onayı veya ara tasdiki yoktur. Defter bitene kadar kullanılır. Bittikten sonra yenisi onaylatılır. 


    Hiç kullanılmayan A.Ş. yönetim kurulu karar defterinin ara tasdiki zorunlu mudur?

    Kişisel düşüncemiz yapılmasının gerektiği yönündedir. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’nin Toplam İhracatında İhracat Madenciliğin Payı Yaklaşık %2,75 Seviyesinde Gerçekleşti
    Sonraki İçerikİstanbul Büyükşehir Belediyesi Veresiyenin İlk Üçü: Ekmek, Yumurta ve Sigara Olarak Belirlendi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz