Ana Sayfa Muhasebe Kuru temizleme ve temizlik hizmeti veren firmalar yıl sonuna kadar KDV indiriminden...

    Kuru temizleme ve temizlik hizmeti veren firmalar yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Okul kantinlerinde verilen mal ve yiyeceklerde KDV indirimi yapıldı mı?, KDV indirimi yemek içme dışında kantinde satılan hazır paketli gıdaları da kapsıyor mu?

    941
    0

    2020 sonuna kadar uygulanacak olan KDV indiriminde “Kuru temizleme, çamaşırhane, giyim eşyası ve diğer tekstil ürünlerini ütüleme hizmetleri,” ile ilgili madde de kuru temizleme bir grup, yıkama bir grup, giyim eşyası ve diğer tekstil ürünlerini ütüleme hizmetleri” bir grup olarak düşünürsek, aslında kuru temizleme ve yıkama işleri de % 8 li KDV ye tabidir diyebilir miyiz?

    Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanan kararda aşağıdaki tabir belirtilmiştir.

    “Kuru temizleme, çamaşırhane, giyim eşyası ve diğer tekstil ürünlerini ütüleme hizmetleri, ” uygulanacak KDV oranı % 8 dir. Burada sayılan işler ayrı ayrı değerlendirilir.

    31/07/2020 tarih ve 31202 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2812 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yeme içme hizmetlerinde kdv oranı yıl sonuna kadar %8 den %1 indirilmişti. Mükellef okul kantini işletmesinin kararnamede yayınlanan 24’üncü sırasında yer alan yeme-içme hizmetleri içerisinde Kdv indiriminden yararlanabilir mi?

    Okul kantini % 1 KDV oranına tabi değildir. Kantinde satılan çeşitli ürünler ayrı ayrı KDV oranına tabidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSanayi üretimi yıllık %10,4 arttı
    Sonraki İçerik6361 Sayılı Finansal Kiralama Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanununun 31(III) Maddesinde Yer Alan Tasarruf İfadesinin Kapsamı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz