Ana Sayfa Muhasebe Köy muhtarlığından kiraladığımız arazi için stopaj bildiriminde bulunmalı mıyız?

    Köy muhtarlığından kiraladığımız arazi için stopaj bildiriminde bulunmalı mıyız?

    Avukat bulunduğu ofisi başka bir avukata kiraya verirse serbest meslek mekbuzu (e-smm) kesecek mi?

    631
    0

    Anonim şirketimiz köy muhtarlığından arazi kiralamıştır. Kirada stopaj var mı?

    Devlete, vakıflar genel müdürlüğüne, özel idarelere, belediyelere ve köylere ait taşınmazların kiralanması karşılığında, anılan kamu kurumlarına yapılan kira ödemeleri üzerinden de vergi kesintisi yapılmaz.

    Kiracı pozisyonundaki Gelir Vergisi mükellefi Avukatlık Ortaklığı, alt kiracı olarak Kurumlar Vergisi mükellefi A.Ş. firmasına ofisin bir bölümünü kiralıyor. Bu durumda makbuz düzenlemesi gerekir mi? KDV ve stopaj olur mu?

    Avukatların kurduğu ortaklığı vergi hukukuna göre adi ortaklıktır. SM kazancı dışında elde edecekleri Kira geliri (İş yeri kira geliri) GMSİ dır. Söz konusu adi ortaklığın ortakları olan Avukatlar Elde edilen Kira gelirlerini ortaklıktaki hisseleri oranında GMSİ olarak Yıllık GV beyannamelerine dahil derler.

    Kira için e-smm düzenlenmez KDV hesaplanmaz.

    Kiracı olan şirket kirayı Ortakların banka hesaplarına % 20 GV stopajı yaparak yatırır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYabancı personeller SGK teşviklerinden faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikEngellilik İndirimi Nedir? Bu indirim ile engelli çalışanlara sağlanan destek nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz