Ana Sayfa Mevzuat Kosgebin teknoloji destek programında işletmelere verdiği eğitim ve danışmanlık desteğinin içeriği nedir?

Kosgebin teknoloji destek programında işletmelere verdiği eğitim ve danışmanlık desteğinin içeriği nedir?

Kosgebin teknoloji destek programında işletmelere verdiği eğitim ve danışmanlık desteğinin içeriği nedir?

733
0

 

  • Eğitim giderleri desteği, yatırım projesinde görev alan personelin, makine-teçhizat ve yazılımların satın alındığı hizmet sağlayıcıdan ilgili makine-teçhizat ve yazılımların kullanımına ilişkin alacağı eğitim hizmeti giderlerini kapsar.
  • Danışmanlık desteği, işletmenin; yatırım projesini geliştirmesine ve uygulanmasına yönelik olarak, yurt içi/yurt dışındaki üniversitelerden, Teknoloji Transfer Ofislerinden,
  • Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketlerinden, Teknoloji Geliştirme Bölgesinde/Teknoloji Transfer Ofislerinde görevlendirilmiş öğretim elemanlarından, Teknoloji Geliştirme Bölgesinde firması bulunan öğretim elemanlarından, mühendislik faaliyetleri ile ilgili teknik danışmanlık veren firmalardan, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından KOBİ Danışmanı olarak belirlenmiş kişilerden veya kamu kurum/kuruluşları tarafından kurulmuş araştırma merkezleri/enstitülerinden; teknik, tasarım, mühendislik, finans vb. konularda alacağı danışmanlık hizmeti giderlerini kapsar.
  • Danışmanlık hizmeti bitişinde danışmanlık hizmeti alınan hizmet sağlayıcının hazırladığı ekte yer alan KOBİ Teknoyatırım Destek Programı Danışmanlık Hizmeti Sonuç Formu İşletme tarafından ödeme talebi ekinde KBS üzerinden gönderilir.
  • Eğitim ve danışmanlık desteği, yalnızca eğitim ve danışmanlık bedelini kapsar. İaşe, konaklama ve ulaşım giderlerini kapsamaz.
  • Bu desteğin üst limiti geri ödemesiz yatırım projesi konusu ürünün

Orta düşük veya düşük teknoloji alanında yer alması halinde 30.000 TL (otuz bin) TL,

Orta yüksek veya yüksek teknoloji alanında yer alması halinde 150.000 (yüz elli bin) TL’dir.


Kaynak:KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçici iş görmezlik ödeneği (istirahat parası) sigortalıya ne zaman verilir ve şartları nelerdir?
Sonraki İçerikÇifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmalarında Yer Alan Karşılıklı Anlaşma Usulüne İlişkin Rehber Güncellendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz