Ana Sayfa Mevzuat Kosgeb tarafından işletmelere sağlanan ileri girişimci destek programını kim değerlendirir ve çalışma...

Kosgeb tarafından işletmelere sağlanan ileri girişimci destek programını kim değerlendirir ve çalışma esasları nedir?

Kosgeb tarafından işletmelere sağlanan ileri girişimci destek programını kim değerlendirir ve çalışma esasları nedir?

655
0
  • İleri Girişimci Programı başvurularını değerlendirmek ve karar almak üzere Uygulama Biriminde Kurul oluşturulur.
  • Kurul üye sayısı 3 kişidir. Kurul Başkanı ilgili Uygulama Birimi Müdürüdür. Diğer üyeler Müdür/Başkanlık Müşaviri ve/veya Bağımsız Değerlendiricilerden olmak üzere Başkanlık tarafından belirlenir. İlgili Başkanlık Birimi tarafından üçü asil biri yedek olmak üzere belirlenen kurul üye listesi Başkanlık onayı alındıktan sonra Uygulama Birimlerine duyurulur. Duyurulan Kurul üye listesinde yer alması ve gerekli olması halinde Bağımsız Değerlendirici ilgili Uygulama Birimi tarafından belirlenir.
  • Kurulun sekretaryası, ilgili Uygulama Birimi tarafından yürütülür. İlgili Uygulama Birimi, Kurul Toplantı Gündemi Formu ile gündemi oluşturarak başvuruları toplantı tarihinden en az 7 gün önce KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden Kurul üyelerine iletir. Kurul toplantı gündeminde “Program başvuru dosyası” veya “Kurul tarafından istenen revizyon” dışında bir gündem maddesi yer alması durumunda, Uygulama Birimi tarafından ilgili gündem maddesine ilişkin Kurul Bilgilendirme Formu hazırlanarak Kurul üyelerine gönderilir.
  • Kurul, üye tam sayısı ile toplanır. Kurul karar yeter sayısı 2’dir.
  • İlgili Uygulama Birimi, başvuru sayısını dikkate alarak Kurulun çalışma süresini, üyelerini ve tarihlerini belirler. Kurulda bir günde en fazla 10 adet yeni başvuru değerlendirilebilir. Yeni başvurular dışındaki konuların değerlendirilmesi için sayısal bir sınır bulunmamaktadır.
  • Kurulda görevlendirilen üyelerin Kurul faaliyetleri ile ilgili yaptığı işlerde gizlilik esastır.
  • Kurul üyeleri, görevlerinin yerine getirilmesinde; kamu yararını gözetmeyi, eşitliği, sürekli gelişimi, katılımcılığı, saydamlığı, tarafsızlığı, dürüstlüğü, hesap verebilirliği, öngörülebilirliği, hizmette yerindeliği esas alır.
  • İşletme sahipleri, ortakları, çalışanları ile bunların eşi, annesi, babası, kardeşi veya çocuğu olanlar, ilgili başvurunun değerlendirildiği Kurulda görev alamazlar.
  • Kurulda görevlendirilen üyeler, değerlendirmelerinde, destek kapsamında talep edilen destek unsurlarının; gerekliliği, maliyetlerin uygunluğu ve yerindeliği gibi hususları incelemek ve değerlendirmek ile yükümlüdür.
  • Kurul toplantısına başvuru sahibi işletme davet edilir. Başvuru sahibinin Kurul toplantısına katılmaması durumunda, başvuru üzerinden değerlendirme yapılabilir. Revizyon ve benzeri durumlarda ise gerekli görülmesi halinde işletme Kurula davet edilebilir. Kurulda başvuru sahibine sunum/açıklama yapabilme imkânı için yeterli süre verilir.
  • Alınan tüm kararlar, İleri Girişimci Programı Kurul Karar Formuna işlenerek Kurul üyelerine imzalatılır.
  • Başvuru olması halinde, 60 gün içerisinde Kurul toplanır. Kurul; Uygulama Biriminde toplanabileceği gibi, Uygulama Birimi koordinasyonunda telekonferans, video konferans gibi elektronik iletişim araçlarını kullanarak da toplanabilir.
  • Kurulda Bağımsız Değerlendirici yer alması durumunda, ilgili bağımsız değerlendiriciden bir defaya mahsus olmak üzere Gizlilik ve Tarafsızlık Taahhütnamesi alınır.
  • Kurulda görev alan Bağımsız Değerlendiriciye KOSGEB Dışından Yapılacak Geçici Görevlendirmelere İlişkin Usul ve Esaslara göre günlük hizmet bedeli ödenir. Bu kurul üyelerine katılım sağladıkları her Kurul toplantısı için; bir günlük hizmet bedeli Uygulama Birimi tarafından ödenir.

 


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜrün ambalajlamak için kullandığımız poşetler için poşet beyannamesi vermeli miyiz?
Sonraki İçerikKosgeb tarafından işletmelere sağlanan maddi destekler işletmelere ne zaman ödenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz