Ana Sayfa Mevzuat Kosgeb tarafından işletmelere sağlanan maddi destekler işletmelere ne zaman ödenir?

Kosgeb tarafından işletmelere sağlanan maddi destekler işletmelere ne zaman ödenir?

Kosgeb tarafından işletmelere sağlanan maddi destekler işletmelere ne zaman ödenir?

588
0
  • İşletme, Uygulama Birimi/Kurul tarafından uygun bulunan desteklerle ilgili işlemleri tamamlayarak Yeni Girişimci Programı Destek Ödeme Talep Formu ve Yeni Girişimci Programı Ödeme Belgeleri Tablosunda yer alan belgeler ile KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden ödeme talebinde bulunur.
  • Destek ödemesine konu iş ve işlemler işletme tarafından Makine, Teçhizat ve Yazılım Desteği için programın birinci yılı sonuna kadar, diğer destekler için program süresi sonuna kadar tamamlanmalıdır. Tüm destekler için destek ödeme talebi en geç programın tamamlanmasını müteakip bir yıl içinde yapılmalıdır. Aksi takdirde ilgili ödeme talebi işleme alınmaz. Programı sonlandırılan, tasfiyesi başlayan veya kapanan işletmelere ödeme yapılmaz. İşletmenin ödeme talebinde bulunduğu tarih, ilgili Ödeme Talep Formunun İşletme tarafından KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden ilk onaylandığı tarihtir.
  • İşletmeden sorumlu personel, Yeni Girişimci Programı Destek Ödeme Talep Formu ve ekinde yer alan belgeleri inceleyerek Yeni Girişimci Programı Destek Ödeme Olurunu hazırlar ve Uygulama Birimi Müdürünün Oluruna sunar.
  • Destek ödemeleri, KOSGEB Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesinde belirtilen ödeme belgeleri ile birlikte Ödeme Emri Belgesinin eki olarak, ön mali kontrole tabi tutulanlar İç Kontrol Müdürlüğüne, tabi tutulmayanlar ise ilgili Muhasebe Müdürlüklerine gönderilir. İlgili Muhasebe Müdürlüğü tarafından işletmenin veya hizmet sağlayıcının banka hesabına destek ödemesi aktarılır.
  • İşletmenin ilgili mevzuatta belirtilen limitlerin üzerinde vergi ve/veya SGK borcu olması durumunda; Yeni Girişimci Programı Destek Ödeme Talep Formunda yer alan talep doğrultusunda; öncelikle borç tutarı destek tutarından mahsup edilerek ilgili kurum/kuruluşun banka hesabına, varsa kalan tutar, işletmenin banka hesabına destek ödemesi olarak aktarılır. Hizmet sağlayıcıya ödeme yapılabilmesi için işletmenin ilgili mevzuatta belirtilen limitler üzerinde SGK borcu ve/veya vergi borcu olmamalıdır.
  • Hizmet sağlayıcıya ödeme sadece makine, teçhizat ve yazılım desteği için yapılabilir. Bu durumda en az; işletmeye ait katkı payı, vergi ve benzeri farkların hizmet sağlayıcıya öncelikle ödenmiş olması gerekir.
  • Makine, teçhizat ve yazılım destek unsurları için başvurunun kabul edildiği ilk Kurul kararında belirtilen desteklemeye esas tutarın %50’sine kadar teminat karşılığı erken ödeme yapılabilir. Erken ödeme ve mahsup işlemlerinde, KOSGEB Destek Programları Erken Ödeme Usul ve Esasları uygulanır.

 


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKosgeb tarafından işletmelere sağlanan ileri girişimci destek programını kim değerlendirir ve çalışma esasları nedir?
Sonraki İçerikKollektif şirketlerde bir kişi veya birkaç kişi yönetimde bulunabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz