Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel rapor alırsa kısa çalışma ödeneği kesilir mi?

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel rapor alırsa kısa çalışma ödeneği kesilir mi?

967
0

Firmamız 20 Mart tarihi itibariyle kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptı.  Firmamız haftada 1/3 yani 15 saatlik çalışma yapılıyor. Mayıs ayında bir personelimiz 10 günlük rapor aldı. Bu raporlu kişinin kısa çalışma ödeneği nasıl hesaplanacaktır?

Raporlu olduğu günler KÇÖ almayıp kalan günler KÇÖ bağlanacaktır.

Kısa çalışma ödeneğine 19.03 itibariyle başvuru yaptık ve onaylandı. Fakat Mart aylık prim hizmet bildirgemizde 30 gün tam çalıştı gösterdik. Bu durumun herhangi bir cezası olur mu?

APHB’de tam bildirim yapılmış ise o günler için kçö de yatırılmışsa ya Mart ayı SGK iptal ve düzeltme ya da KÇÖ o dönemler için gerekçeli dilekçe ile iade edilmelidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHatalı Teşvik Kayıtları Süre Uzatımı
Sonraki İçerikResmi Rezerv Varlıkları Nisan 2020’de %6,3 azalarak 86,3 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz