Ana Sayfa İstatistik Resmi Rezerv Varlıkları Nisan 2020’de %6,3 azalarak 86,3 milyar ABD doları düzeyinde...

Resmi Rezerv Varlıkları Nisan 2020’de %6,3 azalarak 86,3 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti

526
0

TCMB – Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri – Nisan 2020

  • Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 6,3 azalarak 86,3 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşmiştir. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 15,5 azalarak 50,1 milyar ABD doları olarak kaydedilmiş, altın cinsinden rezerv varlıkları ise yüzde 10,8 artarak 34,8 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.
  • Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) bir önceki aya göre yüzde 0,6 azalarak 22,3 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir. Bu tutarın 17,3 milyar ABD doları anapara, 5 milyar ABD doları faizden oluşmaktadır. Ayrıca, Merkez Bankası’nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yapmış olduğu finansal türev işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri 37,8 milyar ABD doları olup, söz konusu tutarın 17,2 milyar ABD doları bir ay vadelidir.
  • Şarta bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluşmaktadır. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 7,4 azalarak 30,2 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

Kaynak: TCMB Verileri 28.05.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel rapor alırsa kısa çalışma ödeneği kesilir mi?
Sonraki İçerikPart-time çalışan personellerin nakdi ücret desteği başvurusu kaç gün üzerinden yapılmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz