Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan personel istifa ederse hak etmiş olduğu izin günlerinin...

    Kısa çalışma ödeneği alan personel istifa ederse hak etmiş olduğu izin günlerinin ödemesini SGK bildirgesinde nasıl bildirmeliyiz?

    608
    0

    Haziran ayında işe gelmeyen 65 yaş üstü personelin eksik gün bildirimini yaparken hangi kodu seçmemiz uygun olur?

    İşe gelmeme nedeni pandemi ise 10 genel hayatı etkileyen nedenler seçilmelidir.

    Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel, Kısa Çalışma ödeneğinin 1 ay uzaması sonrası işletmenin personelini temmuz ayında da ve kısa çalışma kapsamında çalıştırmamaya karar vermesi sonucu çalıştırmazken, ilgili işçi 07 temmuz günü gelerek istifa etti. İstifa ettiği tarihte kullanmamış olduğu 9 günlük izin hakkedişleri vardı. Şimdi ilgili personelin işten çıkışında çalıştığı gün sayısı sıfır. Prime esas kazancında ise 9 günlük izin ücreti. 7 gün eksik günü -eksik gün sebebinde (18) işten çıkış sebep kodu 3 olacaktır. Kçö den faydalanan işçi için işten çıkış bildirimi bu şekilde yapılabilir mi?

    İşçinizin yıllık ücretli izin tarih aralığı girilerek işçinin prim hesaplamasını yapabilir ve 18 kod ile eksik gün bildiriminde bulunabilirsiniz.

    Ancak sigortalılara, çeşitli nedenlerle (ücretsiz izin, istirahat gibi) ay içinde çalışmasının bulunmadığı ve ücret ödenmediği aylarda prime esas kazanca dahil olacak nitelikte ücret dışında bir ödeme yapılması halinde, ücret dışındaki bu ödemeler, ödemenin yapıldığı ayda sigortalının prim ödeme gün sayısının bulunmaması nedeniyle ödemenin yapıldığı tarihi takip eden iki ayı geçmemek üzere ilgili ayların prime esas kazancına dahil edilecektir. Diğer yandan, ödemenin yapıldığı tarihi takip eden iki ayda da ücret ödemesine hak kazanılmadığı durumlarda, ücret dışındaki bu ödemeler de prime esas kazanca dahil edilemeyecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılında brüt satış tutarı 10 Milyon olan mükellefler e-defter kullanmaya ne zaman başlamalıdır?
    Sonraki İçerik2 No.lu KDV beyannamesi ile beyan edilen alışların karşıt incelemeye tabi tutulacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz