Ana Sayfa Muhasebe 2020 yılında brüt satış tutarı 10 Milyon olan mükellefler e-defter kullanmaya ne...

    2020 yılında brüt satış tutarı 10 Milyon olan mükellefler e-defter kullanmaya ne zaman başlamalıdır?

    Araç satışında e-fatura kaç gün içinde düzenlenir?

    517
    0

    Cirosu 2020 yılında (bu yıl) 10 milyon TL olan mükellef 2021 yılında e-deftere geçmeli midir?

    Takip eden yılın başından itibaren başlar. Ancak unutulmamalıdır ki yukarıda bahsi geçen soru e-defter uygulamasına geçiş kriterlerinden yalnızca bir tanesidir. Dikkatlice diğer kriterleri de incelemek gereklidir. Bu mükellefin e-fatura yükümlülüğünü de kontrol etmek gereklidir.

    Galeri işiyle uğraşan bir işletmenin araç satış işlemi için yaptığı araç satış sözleşmesinin en geç kaç gün içinde E-arşiv veya E-fatura sisteminde kesilmesi gerekir?

    Faturanın sözleşme tarihine, VUK hükümleri kapsamında yasal süresi içinde düzenlenmesi gereklidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇalışma izni olmayan bir yabancıyı çalıştırmanın cezası ne kadardır?
    Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneği alan personel istifa ederse hak etmiş olduğu izin günlerinin ödemesini SGK bildirgesinde nasıl bildirmeliyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz