Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşveren işçinin maaşı ile kısa çalışma ödeneğinden aldığı tutar arasındaki farkı işçiye...

İşveren işçinin maaşı ile kısa çalışma ödeneğinden aldığı tutar arasındaki farkı işçiye ödeyebilir mi?

459
0

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan iş yerinin kısa çalışma ödeneği ile maaşı arasındaki farkını yatırmak istemesi durumunda yatırabilir mi? Maaş farkını yatırabilirse vergi ve sgk yönünden prim ve vergi ödemesine tabi olacak mı?

Kısa çalışma ödeneğinin esaslarına aykırı bir tutumdur.

İşyeri zor durumda kalmış ve en az 1/3’e kadar küçülmüş ve devlet desteği talep etmiş.

Ayrıca, işçiye ödenecek her nakit ödeme prime tabidir.

Faaliyeti durmuş olan işyerinde prim ödenmesi halinde KÇÖ durmaktadır. Yine de avans şeklinde ödenebilir.

KÇÖ başvurmuş firma faaliyetine 01.06.2020 de başlayacaktır. İŞKUR ile ilgili nasıl bir süreç oluşacak ne yapmak ve ne zaman yapmak gerekli bilgi verebilir misiniz?

Faaliyete başlayacağınız dönem öncesi durumunuzu açıklayan bir dilekçe ile iş kura bilgilendirme yapmanız gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşçi çıkarmanın yasak olduğu dönemlerde istifa eden personel herhangi bir evrak imzalamadan giderse personeli nasıl işten çıkartabiliriz?
Sonraki İçerikTarım ürünleri üretici fiyat endeksi yıllık %8,58 arttı, aylık %0,55 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz