Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşçi çıkarmanın yasak olduğu dönemlerde istifa eden personel herhangi bir evrak imzalamadan...

İşçi çıkarmanın yasak olduğu dönemlerde istifa eden personel herhangi bir evrak imzalamadan giderse personeli nasıl işten çıkartabiliriz?

798
0

KÇÖ alan ve kısmi çalışma yapılan işyerinde çalışan işçi istifa etti ve ibraname vb. hiçbir belgeyi imzalamadı. İşçi çıkarmanın yasak olduğu bu dönemde prosedür olarak ne yapmamamız gerekir?

İstifa ispat edici bir belgeniz yok ise İşe gelmeme tutanakları ile 25/II işe devamsızlık nedeniyle çıkışını yapabilirisiniz. g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.

Mükellefimiz 2/3 Oranından Kısa Çalışma Ödeneğine başvurdu. Başvuru yapılan personellerin kalan 1/3 çalışması içinde ücretsiz izin başvurusu yapılmak isteniyor. Kısa Çalışma Ödeneği ve ücretsiz izin ikisi bir arada olur mu? Olur ise bildirgede hangi koddan bildirmek gerekir?

Eksik gün nedenleri işçi bazında girilmektedir.

KÇÖ ile birden fazla neden var ise 27 kod

Nakdi ücret desteği ile birden fazla eksik gün nedeni var ise 29 kod kullanılmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇaykur’a kayıtlı bulunan çay üreticisileri çay bahçelerinin bulundukları illere Seyahat İzin Belgesi almak şartı ile seyahat edebilecek
Sonraki İçerikİşveren işçinin maaşı ile kısa çalışma ödeneğinden aldığı tutar arasındaki farkı işçiye ödeyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz