Ana Sayfa Muhasebe İşletme defterinde maliyet muhasebesi yapabilir miyim?

İşletme defterinde maliyet muhasebesi yapabilir miyim?

1835
0

İşletme defteri tutan bir mobilya imalatçısının dönem sonundaki mamul malları nasıl değerlendirmesi gerekir bunu öğrenmek istiyorum. İşletme hesabı özetini düzenlediğimizde elektrik, ücretler ve işyeri kirasını dönem sonunda mevcut mamul mala eklediğimde, dönem başı + dönem içinde alınan malın toplamından daha büyük bir değer ortaya çıkıyor.

Bilindiği üzere işletme defterine giderler ayrı mal, malzeme alışları ayrı olarak kayıt edilir. Dönem sonunda sayım yapılarak mamul, yarı mamul ve malzeme gibi devir olabilecekler dönem sonu stoku olarak kayıtlarda yer alır. Elektrik gideri, ücretler ve iş yeri kirasını ödendiği tarih de gider olarak kayıtlara alınır. Sonuç olarak İşletme defterinde maliyet muhasebesi yapılmaz.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2019 Yılından İşletme defterinden Bilanço defterine geçiş hadleri nedir?

 

İki ayrı iş yapan işletme defteri mükellefi bilançoya geçmek zorunda mıdır?

 

 

 

Kapanışını yaptığım bilanço usulüne tabi işletmemi tekrar faaliyete geçirirsem işletme defteri tutabilir miyim?

 

 

Önceki İçerikİşsizlik maaşı almak için son 120 günde tam çalışma zorunluluğu kaldırıldı!
Sonraki İçerik50.000 TL üzeri fatura mı E- Arşiv fatura olarak mı düzenlemeliyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz