Ana Sayfa Hukuk İşçinin İcra Dairesindeki Borcuna Mahsuben İşveren Tarafından Yapılan Maaş Kesintisinin İcra Dosyasına...

    İşçinin İcra Dairesindeki Borcuna Mahsuben İşveren Tarafından Yapılan Maaş Kesintisinin İcra Dosyasına Ödenmemesi Halinde Sorumlu Kimdir?

    1784
    0

    Çalışan işçiler borçları nedeniyle icra takibine uğrayabilmektedirler.

    İcra takibinin kesinleşmesi sonrası icra dairesi tarafından işverenlere yapılan bildirim sonrası, işverenlerin, işçilerin maaşından 1/4 oranında kesinti yapması ve işçi adına açılmış olan icra dosyasına yatırmaları zorunludur.

    İşçinin maaşından yapılan bu kesintinin işveren tarafından icra dosyasına yatırılmadığı durumlarda işçi, iş akdini haklı olarak feshedebilir.

    İşçi ayrıca maaşını eksik alması, icra borcunun hiç ödenmemesi ve icra borcunun ödenmemesi sebebi ile anaparaya işleyecek faizlerden dolayı mağdur olabilmektedir.

    Bu durumda işçinin uğradığı zararlardan dolayı iş akdini haklı olarak feshedebilir. Ayrıca işverenden kıdem tazminatı ve diğer alacaklarını da talep edebilir ve iş mahkemelerinde dava açılabilir.

    Kaynak: Damga Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYabancı Ülkeler İle Türkiye’deki Elçilikler Tarafından Düzenlenen Ticari Kağıtların Damga Vergisi Kim Tarafından Alınır?
    Sonraki İçerikİşçilerden Fazla Mesai Yapmaları İçin Her Yıl Onay Almayı Unutmayın!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz