Ana Sayfa Muhasebe İş yeri olarak kiraya verdiğimiz gayrimenkulümüze ait stopaj kesintisi yapılmazsa kira geliri...

İş yeri olarak kiraya verdiğimiz gayrimenkulümüze ait stopaj kesintisi yapılmazsa kira geliri bildirimimizi nasıl yapmalıyız?

483
0

2019 yılı için iş yeri kira gelirinin 6 ayı tahsil edildi. Geri kalan 6 ay tahsil edilemediği için icra işlemleri başlatıldı ve İcra yoluyla 50.000 TL tahsil edildi. Fakat iş yeri bu aylar için stopaj bildirimde bulunmadı. Bu durumda iş yeri kira gelirimizi nasıl beyan etmeliyiz?

Kiradan GV stopajı yapılmasından Kiracı sorumludur. Siz beyanı brüt olarak yapacaksınız stopaj yapılmış gibi hesaplanan vergiden GV stopajı mahsup edeceksiniz. Sorumlu Kiracıdır.

Ticari kazanç nedeniyle Gelir vergisi beyannamesi veriyorum. Zarar beyan etmekteyiz. İşyeri mülkiyeti de bana ait. Bu işyerinin önündeki bankamatik nedeniyle banka şahsıma 25.000 TL brüt 5.000 TL stopaj keserek 20.000 TL yatırmıştı. Gelir vergi beyannamesinde bu tutar GMSİ bölümünde diğer/hak bölümüne mi yazacağız?

Elde ettiğiniz Kira gelirinin Brüt tutarı 40.000 TL’nin altında ise beyana dahil etmeyeceksiniz (Ticari kazancınız olmadığı zarar olduğu için)


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMeslek liseleri ozon hava dezenfekte cihazı ile kızılötesi termometre cihazı üretti..
Sonraki İçerikTürkiye’den geçen transit araçlara karantina süresi 72 saate indi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz